Despre newsletter » Newsletter - Decembrie 2014

Actiuni intreprinse in cadrul proiectului STARTAL

Programe integrate in domeniul industriei profilelor din aluminiu pentru somerii de lunga durata din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov”

Proiectul STARTAL – „Programe integrate in domeniul industriei profilelor din aluminiu pentru somerii de lunga durata din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov”, ID 129742, finantat prin intermediul Fondului Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), este in intregime dedicat somerilor, oferindu-le acestora sansa de a detine, in urma absolvirii cursurilor, un atestat profesional recunoscut de Ministerul Muncii care sa le permita sa isi gaseasca un loc de munca stabil intr-un domeniu al carui potential de dezvoltare este in continua crestere.

 Actiunile intreprinse in acest sens au inclus o serie de activitati menite sa asigure tot suportul pentru cei vizati in acest proiect:

- Au fost infiintate si operationalizate 5 centre de excelenta pentru dezvoltarea profesionala in sectorul profilelor din aluminiu: Bacau, Brasov, Cluj, Prahova si Bucuresti.

- Au fost elaborate metodologii de lucru utilizate in prestarea serviciilor oferite in cadrul centrelor.

- S-au demarat sesiuni de informare si consiliere prin care participantii au beneficiat de sprijin pentru a invata cum sa tedacteze un CV, o scrisoare de intentie, cum sa se prezinte la un interviu, cum sa isi dezvolte abilitatile specifice domeniului tamplariei termoizolante si cresterii sanselor de ocupare a unui loc de munca.

- S-au demarat cursuri de formare profesionala cu certificare recunoscuta de Ministerul Muncii in meseria de confectioner de tamplarie din aluminiu si mase plastice in centrele de excelenta Bucuresti si Prahova.

- In vederea facilitarii integrarii pe piata muncii a min. 12,1% dintre participanti, s-a initiat crearea unei baze de date cu anajatorii/oportunitatile existente in sectorul tamplariei termoizolante.

Proiectul ofera, pe de o parte, cursuri de calificare pentru 510 persoane din care 290 reprezinta someri de lunga durata si 220 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov. Acestea au astfel sansa de a-si mari oportunitatile de angajare, calificandu-se in meserii cautate in sectorul producerii profilelor de aluminiu, in meserii precum: confectioner tamplarie termoizolanta, montator si agent vanzari profile de aluminiu.