Obiective

OBIECTIVUL GENERAL

Imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor de lunga durata in regiunile Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud si Bucuresti-Ilfov. Efectul pozitiv pe termen lung al proiectului va consta in consolidarea capacitatii de angajare si integrare socio-profesionala a membrilor grupului tinta pe o piata a muncii competitiva si imbunatatirea calitatii vietii acestora, prin cresterea numarului de persoane ocupate, implicit si a nivelului de trai al acestora, precum si, initial, prin cresterea nivelului de pregatire profesionala.

Obiectiv strategic 1
Crearea premiselor necesare implementarii proiectului prfin realizarea structurii de implementare si crearea Centrelor de Excelenta pentru Dezvoltarea Profesionala in sectorul profilelor din aluminiu.
Obiectiv strategic 2
Facilitarea accesului pe piata muncii a 290 someri de lunga durata si 270 persoane aflate in cautarea unui loc de muna din regiunile Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud si Bucureresti - Ilfov.
Obiectiv strategic 3
Cresterea competentelor profesionale a 290 someri de lunga durata si 20 persoane aflate in cautarea unui loc de munca din regiunile  Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud si Bucureresti - Ilfov.
Obiectiv strategic 4
Insertia pe piata muncii a grupului tinta din regiunile  Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud si Bucureresti - Ilfov si sprijinirea acestora pentru initierea unei activitati independente.
Obiectiv strategic 5
Promovarea mobilitatii geografice in randul somerilor de lunga durata si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din regiunile  Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud si Bucureresti - Ilfov.
Obiectiv strategic 6
Cresterea gradului de vizibilitate a proiectului si facilitarea corelarii fortei de munca existente cu piata muncii in domeniu.